Kartoffelnudler / Tteokbokki (vegansk & glutenfri)

1-2 personer (afhængig af om det er en side-dish eller fuldt måltid)

 • 320 g kogte kartofler (vejet uden skræl)
 • 7 spsk kartoffelstivelse
 • 2 spsk boghvedemel
 • salt
 • 1 stor spsk gochuchang
 • 1 spsk sukker
 • 1 spsk eddike
 • 100 ml vand
 • 1 spsk tamari
 • 1 tsk kartoffelstivelse
 • 1 spsk tomatpuré
 • sort og hvid peber (eller chili i stedet for hvid peber)
 • evt. lidt bouillon eller salt
 • sesamolie, forårsløg og sesamfrø til toppen

Kog kartoflerne og fjerne skrællen. Riv på den tyndeste del af rivejernet så det bliver så fint som muligt. Kom salt og mel i og bland forsigtigt rundt med hænderne indtil du har en masse. Det skal ikke æltes, blot samles.
Del op i 9-10 stykker og fugt dine hænder med lidt vand. Rul hvert stykke aflang og derefter rul den tyndere og tyndere ud indtil den er ca. 1 cm bred (de vokser lidt når de koges!). For at gøre dem pænere kan du skære enderne af med kniv.

Kom forsigtigt hver nuddel op i kogende vand (evt ved at rulle dem til en snegleform og sænke dem forsigtigt i vandet). Når de flyder op til vandoverfladen er de færdige, ligeså snart de flyder skal de op, ellers bliver de smattede (de koges lidt videre i saucen). Hæld dem over i en si og skyl med koldt vand.

Lav saucen ved at blande alle ingredienser i en pande og rør indtil det tyknes. Kom så nudlerne i og rør forsigtigt rundt indtil saucen har lagt sig omkring nudlerne. Top med de resterende ingredienser.

Det smager også godt at klippe dem ud i mindre stykker og komme vegansk ost over, lade det smelte og spise med et træspyd. Hvis du ikke er glad for gummikonsistensen kan du komme lidt ekstra vand i saucen (fx kogevandet) og lade dem simre et par minutter mere nede i saucen (smag dem evt henad vejen). Dette gør dem mere ligesom fast kartoffelmost, meget fluffy og lette.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s