Bao buns (vegansk, glutenfri, kornfri)

4 små bao

 • 240 g kogte kartofler (uden skræl)
 • salt
 • 4 spsk kartoffelstivelse
 • 2 spsk boghvedemel
 • 100 g linser eller bønner (fx fra dåse)
 • 3 gulerødder
 • 100 ml vand
 • 1/2 tsk kartoffelstivelse
 • 2 forårsløg (den lyse del)
 • 2 tsk sesamolie
 • 2 tsk tamari
 • peber
 • 1 tsk cayenne (kan udelades)
 • en håndfuld frisk koriander
 • sesamfrø til pynt

Start med at koge kartoflerne med skræl i saltet vand. Imens kan fyldet laves. Skær forårsløg, hak koriander, riv eller kom 2 af gulerødderne i foodprocessor, den sidste skæres i tynde strimler. Svits på en pande i lidt olie. Kom så resterende ingredienser i og lad det simre indtil det er tyknet. Lad det køle ned hvis du skal bruge det til fyldte bao, ellers sæt det til side.
Skræl kartoflerne i koldt vand og riv på den fineste del af rivejernet, indtil du har den mængde du skal bruge. Bland med mel (skal ikke æltes, blot samles).

Opdel i 4 bolde og pres dem til cirkler af ca. 1 cm tykkelse. Smør olie på den øverste del og fold. Kom på bagepapir og lad dem dampe i ca. 8 minutter eller indtil de virker faste. Så kan der kommes fyld og friske grøntsager i. Top evt med lidt sesamfrø og fx lime eller citronsaft.

Til fyldte bao kan evt bruges halvt så meget “dej”. De presses så tynde som muligt uden de knækker, derefter kommes der en lille spsk fyld i og du samler alle kanterne på midten og klemmer for at lukke dem. Lad dem dampe i ca. 6-7 min eller indtil de virker faste.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s