Boghvedeboller (kornfri, glutenfri, vegansk)

4 boller

  • 1 spsk hørfrø
  • 250 ml vand
  • 1/2 tsk gær
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 140 g boghvedemel
  • 50 g kartoffelstivelse (+ 20 g til efter hævning)
  • salt
  • 1/2 tsk kokossukker
  • pensling: olie, hørfrøæg (hele hørfrø og vand), gurkemeje, sesamfrø, salt

Blend hørfrø med vand. Kom gær i og lad det stå og blive tykt. Kom resterende ingredienser i og rør. Dæk det med et viskestykke og lad det hvile 30 min. Kom den ekstra mel på hænder og i dejen og form fire boller. Dejen er klistret! Dæk og hæv i 30 min. Pensl og kom i forvarmet ovn ned 200 grader i 20 min. Derefter skruer du helt op til 250 og ovenvarme og bager frædigt i 5 min. Lad dem hvile et par minutter inden du skærer i dem.

Da jeg altid har hørfrø i blød brugte jeg blot noget af vandet derfra til at pensle dem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s