Döner kebab af linser (vegansk & glutenfri)

Til ca. 2 personer

  • 200 g kogte linser (jeg brugte røde linser)
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk loppefrøskaller
  • salt og peber
  • hvid peber
  • 2 spsk kartoffelstivelse
  • 2 tsk shawarma spice (jeg brugte den fra min kogebog)
  • olie til stegning

Bland først loppefrøskaller og vand og sæt til side. Lad det blive tykt og rør godt rundt i det. Bland med resterende ingredienser. Linserne skal ikke fuldstændig moses, der må godt være noget tekstur i.
Form til et “brød” og kom sølvpapir omkring. Bag i forvarmet ovn i 25 min. ved 200 grader. Kom derefter direkte på køl eller frys så det sætter sig og køler ned. Jeg havde min i fryseren i max 1 time.
Skær så i skiver (ikke for tyndt, da det så falder nemmere fra hinanden). Steg i en sjat olie ved høj varme i et par minutter indtil de er gyldne og sprøde. Steg længere tid hvis du vil have mere bacon-konsistens, så bliver de helt sprøde! Lad dem evt køle på rist bagefter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s